NYC nightlife !

Igår hade jag min första riktiga utgång här i New York. Riktigt kul var det, men dock inte lika kul idag... 
Kvällen började med att vissa av oss i klassen gick till en pub, då det var Julianas sista dag i skolan. Så vi hade ett litet "farewell Party" för henne. Väldigt trevligt var det! Ville faktiskt knappt gå därifrån.. Men jag hade senare bestämt med Maria & Thais att möta dem utanför vår skola för att ta oss vidare till en klubb. Vi gick till ett ställe som heter The Skyroom som befinner sig högt upp i ett hotell. Det var ett kul ställe, dock väldigt litet! Det är inte precis så stora dansgolv som det är i Europa. I New York kostar yta väldigt mycket, så tydligen är många klubbar väldigt små. Men det var kul ändå, vi hade ett eget bord och massa dricka till det. Klockan 04 på morgonen var jag återigen hemma i lägenheten. Och som sagt var det inte roligt att vakna upp idag, usch.. Men är man i New York så är man, därför kör vi på't idag igen ;) 
 
Lite bilder från puben
Här har vi Mirko från Schweiz och tre Sydkoreaner. Fråga mig inte vad dom heter, sjukt svårt att komma ihåg!
Sen har vi mig, Abdul från Saudiarabien, Erik från Sverige, Juliana från Brasilien

Stardust

I Torsdags var jag och Maria på en restaurang som heter Stardust. Det är ett riktigt häftigt ställe där alla servitriser/servitörer har som högsta dröm att komma med i en Broadwayshow! Så emellan deras serveringar sjunger dom olika låtar. Sedan får man frivilligt skänka en valfri summa som går till sånglektioner, skådespelarlektioner osv. Har för mig att dom sa att totalt 300 personer som jobbat där har sedan lyckats ta sig till Broadway! Alla där är så sjukt duktiga! 
 

Union Square & Soho

Idag vaknade jag upp riktigt trött, då jag bara hade fått 4 timmars sömn.. Detta var nog första kvällen här som jag inte kunnat somna. Låg och vred på mig till 02 ungefär. Nu ikväll blir det nog väldigt mycket lättare! Just nu väntar jag på att Body of proof ska börja på tv! Riktigt bra serie! 
Idag var det morgonslektioner, då vi diskuterade kring olika ämnen osv, som vi brukar göra. Efter blev det en snabblunch med Maria (tyskan), sedan tog jag tunnelbanan till Union Squre för att kika in Nordstrom Rack. Det är som ett outlet. Nordstrom är ungefär som Macys i vanliga fall. Hittade inget direkt på kläd och sko-sidan, men köpte en bodylotion från Bliss som egentligen kostar 49dollar, men där kostade den 16dollar. Köpte även shampoo och balsam från Pureology som vanligtvis kostar ca 300 kr/st i Sverige och där kostade det under 200 kr. Tummen upp! Kommer nog åka tillbaka till Union Square för att kika runt där omkring. Fortsatte sen till Soho för att gå till Dermalogicas butik för att köpa lite produkter, som också är billigare där än hemma i Sverige! 
Efter det tog jag tunnelbanan hem till lägenheten och har slappat här resten av dagen. 
 
Union Square
 
Soho

Monday

Ny vecka och nya möjligheter!
Idag hade jag sovmorgon, då jag har eftermiddagslektioner varje måndag, vilket är väldigt skönt! Tog det lite lugnt på morgonen och städade även lite, då Maria skulle komma förbi med en person som eventuellt vill hyra denna lägenhet i sommar. Dom var här i ca 10 min och sen gick dom. Pratade även lite med mamma via Facetime innan jag skulle ta mig till skolan. Idag var det ett level-test, som ser över vart man ligger och om man är tillräckligt bra för att gå upp en nivå. Delarna av provet var läsning, att skriva, tala och lyssna. Läsningen och skrivningen gick okej tycker jag, eller det hoppas jag iallafall. Även lyssningen gick helt ok. Sedan fick vi en och en gå in i ett rum med läraren och prata. Han ställde olika frågor och vi fick beskriva vad vi såg på en bild osv. Jag antar att det gick ganska så bra ändå, fick 21 poäng utav 25 på den delen. Det trodde jag faktiskt inte! Resten av provet får vi veta imorgon eller senare i veckan. 
På vägen hem hoppade jag av vid Columbus Circle där den välkända matbutiken Wholefoods ligger. Har hittat en supergod granola där, som jag måste köpa med mig hem till Sverige sen! Dock skulle jag ha valt en annan tid att åka dit. Jag slutade skolan 17.30, vilket betyder rusningstid i New York... Väääldigt mycket folk alltså, på både tunnelbanan och i matbutiken. Väl hemma så har jag bara tagit det lugnt ikväll. Imorgon är det morgonlektioner och sedan ska jag ta mig till Union Square och sedan till Soho för att gå till Dermalogicas Flagship store. 
 
Har inte tagit kort på något kul idag, så jag bjuder på två bilder av mig själv :)

The Museum of Natural History

Igår (lördag) på förmiddagen var det bestämt att jag och två tjejer skulle mötas vid The Museum of Natural History, som ligger bara några gator ifrån mig. Dock så satt jag utanför museumet och väntade i över en halvtimme på att någon av dom skulle dyka upp, vilket dom inte gjorde. Så jag gick tillslut in själv. (Jag fick reda på senare att den ena tjejen hade skickat ett sms till mig om att hon inte kunde komma, men det verkade aldrig komma fram till mig, konstigt nog...) Det var ett riktigt stort museum med massor att kolla på - Alla slags djur som finns i Afrika (uppstoppade sådana självfallet ;p) , Dinosaurier-skelett, material och kläder som Indianerna hade, olika slags djur som finns i övriga världen, mineraler och stenar som finns i jorden osv osv. Efter ca 2 timmar hade jag besökt det mesta, så då gick jag därifrån och gick till ShakeShack där dom har dom där supergoda hamburgarna jag har pratat om. De stället är så populärt att kön går utanför restaurangen och ut på gatan! Jag väntade nog i 40 min innan jag fick min mat. Men det är lätt värt det! Sedan gick jag hem för att ta det lite lugnt och för att sedan göra mig iordning för kvällen. Mötte upp tjejerna vid Times Square för att sedan ta tunnelbanan till Bleeker Street som ligger vid Greenwich Village. Där tog vi in på en mexikansk restaurang/bar. Det var ett mycket trevligt ställe! Sedan gick vi vidare till Meatpacking District och tog in på en annan bar för en drink.
Så det var en ganska så lugn kväll! 
Idag har jag bara varit hemma i lägenheten och det har varit så skönt. Har haft en del att göra ändå, så dagen har gått väldigt fort. Jag har städat lite, tvättat, gjort min läxa så jag slipper göra den imorgon, Facetimat en stund och gjort amerikanska pannkakor.
En bra och lugn söndag med andra ord! 
 
 

TGIF

"Thank god it's Friday" ! - som förkortningen står för i rubriken! 
Åkte in lite tidigare idag till skolan för att möta upp några för lunch och vi hamnade tillslut på Hard Rock Café. Det var lika bra som alltid! Sedan var det dags för eftermiddagslektionerna. Diskuterade mestadels och sedan blev det även lite grammatik. Imorgon blir det ett besök på The museum of Natural History, ska bli mycket intressant! Senare på kvällen ska jag och ett gäng kika in Manhattans uteliv! Sätta oss på någon bar eller liknande, ska bli kul! :)
 
Inne på Hard Rock

Lugn dag

Idag var det förmiddagslektioner till kl 11.45. Det gick bra och vi satt i grupper och diskuterade en relativt lång text vi hade haft i läxa. Sedan gick Helen igenom level-provet som är på måndag. Det ska vara ett prov som avgör om man har blivit tillräckligt bra för att ta sig upp en nivå eller om man fortfarande ska hålla sig till den nivå man redan är i. Nu har ju jag bara gått i skolan i tre dagar, så jag lär ju inte gå upp en nivå, men det kan nog vara bra att göra provet ändå. Det är inte obligatoriskt för oss nya studenter. Efter skolan gick jag till Herald Square vid 34th St (vid Macys). Gick in på VS och köpte en hel del: två bikinis från PINK, mjukis-shorts, skön luvtröja och 5 st trosor. Sen har jag bara tagit det lugnt resten av dagen. 
 

På min gata

Imorse när jag gick utanför dörren, fick jag se att hela gatan var full med lastbilar och massa annat, så att det såg ut som att det skulle ske någon slags filminspelning eller liknande. När jag kom hem idag vid 19tiden höll dem fortfarande på. Nu ikväll ser det ut såhär. Så jag antar att det är någon inspelning av något slag eller fotografering. Men jag har inte sett någon kamera eller skådespelare/modell ännu. 
 

Top of the rock

Idag hade jag sovmorgon och det var en välbehövlig sådan. Var så himla trött igår! Började som sagt skolan kl 14.15, men åkte in till skolan vid 12 för att möta upp två tjejer för lunch precis nedanför skolan. Sedan var det dags för skoldag nummer två. Idag hade vi en annan lärare vid namn Cory och han var väldigt lättsam. Vi diskuterade om det mesta kring ämnet: Stress. Det var ganska så lättsamt och inte lika "strikt" som igår. Hittar inte orden just nu, men jag föredrar denna typ av lektioner än vad vi hade igår med Helen. Svårt att förklara. Iallafall.. efter lektionerna gick jag direkt till Rockefeller Center för att åka upp till Top of the Rock. Har hört att detta ska vara ännu bättre än Empire State Building. Och visst var de det! Väldigt häftigt! På bilden över Central Park, kan ni se till den vänstra nedre delen av den stora sjön, ungefär där bor jag. 
 

Första riktiga skoldagen

Igår var det bara indroduktion, så det var ingen vanlig dag. Idag däremot började allt på riktigt. Började kl 08.30 och hamnade i en klass där de flesta har varit under en längre period. Så det var jag och två andra som var nya i klassen. Så vi liksom "hoppade in" i klassen. Så det kommer varje vecka att komma och gå flera studenter. Jag blev lite överraskad att det fanns två svenskar i klassen, en tjej och en kille. Tjejen slutar på fredag dock. Fick inte heller någon direkt kontakt med dom idag. Sen var det 5 st från Sydkorea, en från Schweiz och Spanien. Alla var dock inte där idag tydligen. Själva lektionen var väldigt lättsam. Så tiden gick relativt snabbt. Läraren såg till att alla var delaktiga på något sätt. Känner mig rätt stel och stakar mig fram lite i jämfört med dom som varit i klassen ett tag. Men jag kommer väl in i det hela snart! Vid kl 12 slutade jag för dagen, så då blev det en snabblunch med de tjejerna jag träffade igår. Sen var jag så himla trött, så från ca 15tiden har jag bara varit hemma i lägenheten och tagit det lugnt! Kände att jag behövde det efter gårdagen! Sen kom även Maria som jag hyr av förbi, för hon behövde lite saker inför sin tripp till Seattle. Riktigt skön är hon alltså! Jättesnäll verkligen :) Så imorgon börjar jag kl 14.15 och går till kl 17.30. Då har vi en annan lärare, tror jag. Sen får vi se vad som händer efter det. 
 
Här har ni mitt klassrum : 

Första Skoldagen

Ska försöka fatta mig kort. Kom hem för ca 30 min sedan, så det har varit en lång dag! Kl 08.30 var jag på plats på skolan där ett 20tal andra nya studenter befann sig. Vi fick sätta oss i ett klassrum och fylla i en del papper osv, fick lite information och sen var det dags för " the placement test", alltså ett prov som skulle avgöra vilken nivå vi skulle hamna i. Efter det fick vi massor av information om skolan och om mycket annat. Sedan fick vi vårt schema och jag kommer att gå varannan dag förmiddag och varannan eftermiddag. Sen var vi klara för dagen. Jag fick kontakt med två tjejer - en från Tyskland och en från Brasilien. Mycket trevliga! :) Vi kikade lite i butiker, besökte Magnolia Bakery för cupcakes och sen lunch på något turistställe på Times Square.. Sedan gick vi mot skolan igen för att möta upp alla nya studenter och en lärare för att gå till en pub för en "Bar night". Det är något skolan ordnar varje måndag för alla nya studenter. Sen blev vi kvar där, från kl 16 till ca 21.30. Så det var väldigt trevligt faktiskt :) Imorgon börjar skolan kl 08.30 och så slutar jag vid 12tiden. Sen blir det lunch med dessa två tjejer jag kommit närmast under denna dag :) 
 
Goda nachochips som även var röda och svarta (?) . 

Fifth Avenue

Idag ville jag ta mig tillbaka till Fifth Avenue för att kika lite närmre på butikerna som finns där. Vilket var i stort sett omöjligt igår pga paraden. Idag var det mycket lugnare! Tog tunnelbanan till Rockerfeller Center som ligger bredvid Fifth. Gick både upp och ner längs avenyn tills det började bli bitande kallt. Lite väl kallt för att bara ha skinnjacka på sig. Skulle precis ta in på en Fridays-restaurang då jag kom på att Svenska kyrkan ska ligga på någon gata på Fifth. Gick in på deras hemsida för att se vilken gata det var på, så står det att dom serverade våfflor, så jag blev så pass sugen att jag gick dit med en gång! Väl där inne möttes jag av enbart svensktalande personer. Väldigt trevligt! Och våfflorna var riktigt frasiga och goda, precis som det ska vara! Dock en aningens dyra, 5 dollar = ca 33 kr. Lär iallafall åka tillbaka någon gång och ta mig en kanelbulle :) Åkte sedan hem för att prata med mamma och Victoria på facetime ett tag, för att sedan ta mig till matbutiken här runt hörnet. Sen har jag bara tagit det lugnt här hemma. Imorgon börjar skolan, så jag börjar bli lite smått nervös. Men förhoppningsvis ska det gå bra! :) 
 

St Patricks Day Parade

Idag var det St Patricks Day Parade som gällde i New York! Och New York-borna går verkligen all in. Jag var nog den enda som inte var klädd i grönt... Tog mig på förmiddagen till 6th Ave för att sedan ta mig till fifth ave där paraden skulle vara. Det var folk precis överallt! Det var bara att följa strömmen för att komma fram till paraden. Man hade stängt av flera gator, för att undan för undan släppa in folk till fifth ave. Väl framme vid paraden, såg jag knappt något alls. Så efter att ha tagit några kort, såg jag att jag stod på hörnet av en H&M-butik, så jag gick in dit för att undvika allt folk. Det var knappt en kotte inne i denna väldigt stora H&M-butik. Inte mig emot liksom.. ;) Gick sedan vidare till några andra butiker, men sedan gav jag upp pga allt folk och allt skrikande av fulla ungdomar. Eller så var bara vissa vääääldigt entusiastiska... Helt sinnes var det iallafall. Jag hittade en hamburger-restaugrang, där det självklart var fullt med folk, men jag hittade en plats i baren. Där inne fanns den en man som spelade säckpipa och ölen var till och med grön! Så ja, amerikanarna går verkligen all in! Efter lunchen gick jag till Magnolia Bakery som är kända för deras cupcakes och köpte två stycken. Goda var dom indeed! I väntan på tunnelbanan hem, började någon random kille prata med mig, som inte kunde förstå varför jag skulle plugga engelska. Vi använder ju inte engelska i Sverige väl.. ? Menade han på. Sedan ville han ha mitt nummer också, men det fick han icke! 
 
På tal om något annat. Jag visste innan jag kom hit att det bor en svensk familj ovanför mig och Maria (som jag hyr av) sa att mamman jobbar med kläder och Pappan jobbar på Amazon och så har dom en 2årig dotter. Inte förrän idag, kollade jag på postfacken efter ett svenskt efternamn och så hittade jag två efternamn, Verspeld och Rodebjer... Rodebjer. Hur många Rodebjer kan det finnas liksom ? Kollade upp på nätet och det stämmer: Den svenska kläddesignern Carin Rodebjer bor i min byggnad!! Häftigt tycker jag. :) 
 
Idag började det snöa också! Tur att jag inte var långt ifrån lägenheten :) 

Soho & Subway-äventyr !

Yes, sådär skulle man kunna sammanfatta min dag! 
Idag ville jag ta mig ännu längre ner på Manhattan, så då fick det bli Soho, som ska ha mycket bra shopping. För att ta sig ner till Soho - Prince St / Broadway, tog jag tunnelbanan ner till 34th St och där bytte jag tåg till Soho. Hade aldrig klarat mig utan min Subway-app! Väl framme i Soho, gick jag längs Broadway, där alla butiker låg. Iallafall sådana butiker som vi alla känner till och som jag redan varit inne i, sådana som H&M, Zara, VS, Topshop, Steve Madden m.fl. Jag shoppade faktiskt idag, en skjorta från... wait for it.... wait for it... H&M! typiskt nog. Efter att ha gått upp och ner för gatan, ville jag hitta någonstans att äta. Men eftersom det var så mycket folk överallt i det området, bestämde jag mig tillslut att åka upp till mitt område, för där ligger ett väldigt känt hamburger-hak, ShakeShack! Har hört mycket bra om det stället och jag har snart varit här en vecka utan att ha ätit en enda hamburgare! Tog tunnelbanan till 34th St igen, bytte där till tåg D, men på min app stod det att jag skulle ta B istället. Men gick emot min app och tog D iallafall, för det tåget åker förbi mig också. När vi närmar oss Columbus Circle, så säger tågföraren något om tåg B bla bla bla och jag ignorerade det. Det skulle jag inte ha gjort. När vi åker och närmar oss stationerna vid mig, så åker den bara förbi, allihopa!! Började få lite halvt panik och trodde jag skulle hamna i Bronx. Men tillslut stannade tåget på 125th St i Harlem. Då var det bara att åka tillbaka och sätta mig på rätt tåg! Väl framme, så gick jag direkt till ShakeShack och tog med mig maten hem. Den hamburgaren var fan den godaste jag ätit på länge!! Synd att jag var så hungrig och bara slängde mig i den, men jag kommer lätt att gå tillbaka dit! :) Efter det hamnade jag i matkoma och har legat i min säng och kikat tv resten av dagen, skönt! Imorgon är det St Patrick Day Parade i stan, så ska nog försöka ta mig fram till den. 
 

Columbus Circle

Idag bestämde jag mig för att besöka Columbus Cirle, där ett mall ligger med lite butiker och en stor matbutik Wholefoods. Åkte tunnelbana dit som endast tog 4 minuter. Riktigt fint shoppingmall, men inte så många shoppingvänliga butiker, så att säga. Fanns H&M och Sephora typ. Så kikade igenom dom och sedan gick jag till Wholefood som är känt för att ha mycket organisk och hälsosam mat! Mycket bra butik faktiskt, fanns verkligen allt. Man kunde även fixa mat där, genom att göra sin egna sallad och välja på olika maträtter och bakelser osv. Så jag köpte med mig lunch och efterätt hem ;) Hittade även mycket "svenskt" där också! Som t.ex denna filmjölk, swedish meatballs med brunsås, svensk choklad från märket FIKA, svensk ost och självklart knäckebröd från Wasa! 
 

Times Square

Igår bestämde jag mig för att ta mig ner till Times Square för att kika runt i butikerna där. Då passade jag även på att ta mig ner via tunnelbana för första gången. Har ju knappt åkt tunnelbana i Sthlm innan, så det skulle bli riktigt intressant och se hur det fungerade. Men det var inte svårt och man behöver inte vänta alls länge innan tåget kommer. Igår skulle jag ändå ha stannat hemma... för det regnade och blåste som bara den! Ingen bra dag alltså för att shoppa.. Blev på dåligt humör och plus att jag började bli riktigt hungrig, så började jag istället leta efter ett place att käka på, men det gick inte att leta runt Times med alla turister osv osv, så jag tog tunnelbanan till mitt område igen och tog mig till första bästa restaurang. Ett mycket bra val av mig, för här finns det inte samma mängd turister som där nere. Tog in på en liten italiensk restaurang Bellini och åt pasta bolognese. Gott! Efter det gick jag hem till mig och stannade inne resten av dagen och kikade på tv! Riktigt skönt! 
Idag däremot var det mycket finare väder och riktigt skönt. Åkte igen ner till Bryant Park som ligger jämnsides med Times Square. Promenerade ner till Macys där H&M, Forever21, Zara, VS m.fl. ligger i närheten + Empire State Building. Shoppade, tro det eller ej, ingenting! Ska ju vara här ett tag, så det hinns nog med ändå ;) 
 

På gatan där jag bor

Här har ni min gata - West 85th Street, Upper West Side. 
Väldigt fina byggnader tycker jag, samt ett lugnt område. Jag märker att det är mycket familjer och personer med hundar som bor här. Så det är inte mycket turister här. Det är typ bara jag som går med kameran i högsta hugg ;) 
 
Där i mitten på andra våningen bor jag! 

Central Park

Idag började dagen med att prata med mamma via Facetime ett tag. Sedan gjorde jag mig snabbt iordning för att ta mig en promenad i Central Park, som ligger precis bredvid där jag bor! Det var mycket trevligt att gå runt och komma ifrån storstaden. Skönt ute var det också, hade lätt kunnat gå utan skinnjackan. Så det var många som var ute och sprang, mötte många med hundar och folk som bara satt och tog det lugnt på parkens många bänkar. Central Park lär bli riktigt vacker när det börjar grönska. 
 

Äntligen framme!

Nu sitter jag här i sängen i lägenheten jag kommer att bo i på Upper West Side, New York i hela två månader ! 
Jag kom fram igår och hela flygningen gick mycket bra, fick tag i bagaget supersnabbt och även taxi in till Manhattan. Där checkade jag in på hotell, för det var först idag jag hade tillgång till lägenheten. Jag fick rum på 41a våningen, så utsikten var fantastisk! Det första jag gjorde var att sätta mig på Starbucks, rakt över gatan. För där finns det gratis intenet, till skillnad från hotellet... Efter att ha checkat läget med de få som var vakna i Sverige då, gick jag och la mig ganska så omedelbart, sjukt trött! Vakande upp relativt tidigt, utan att fatta att USA gick till sommartid inatt. Så just nu skiljer det 5 timmar istället för 6 timmar, tills ni där hemma också ändrar till sommartid. Duschade och sen drog jag igen till Starbucks, så jag kunde prata med familjen via Facetime, samt äta frukost. Gick tillbaka till hotellet för att ta det lugnt i någon timme för att vänta på att Maria (tjejen jag hyr av) skulle bli klar med lägenheten. Kikade på tv och hann redan höra två svenska låtar: Miss Li och Icona Pop samt se början av Mamma Mia-filmen! 
Sedan var det dags att ta mig till denna underbara lägenhet på Upper West Side! Maria är verkligen supertrevlig och visade mig hur allt fungerade. Sedan tog hon och med mig på en area-tour och visade mig runt. Vi fixade även ett metrocard (tunnelbane-kort) och ett amerikanskt mobilnummer. Ni kommer alltså inte kunna nå mig på mitt svenska nummer så länge jag är här. Bara att höra av sig på FB om ni vill ha numret. Efter rundvisningen gick jag hem för att prata med familjen innan de gick och la sig. Efter det handlade jag lite mat, för att klara mig åtminstonde tills imorgon. Får köra en runda till i matbutiken imorgon. Så nu har jag legat här i min säng några timmar och kikade på Mello / Dirty Dancing på tv. Vill egentligen sova, men får vänta lite med det för att komma in i N.Y-time. Imorgon får vi se vad som händer. Strosa i Central Park kanske.. Får helt enkelt se :) 
 
 

Första Hjälpen

Fick idag en liten present av Dennis & Madde inför min N.Y-resa. 
Perfekt för nödsituationer ! 
 

RSS 2.0