Soho & Little Italy

Idag var det bestämt att jag och ett gäng skulle mötas i Soho för brunch. Jag blev en halvtimme försenad, på grund utav en massa strul med tunnelbanan. Satt fast på tåget en stund och ett tag försvann även lyset och det berodde på något signalfel. Sen stannade tåget vid närmasta station och kunde inte åka vidare. Så det blev lite smått kaos.. Då var det bara att ta en taxi ner till downtown. Det är ju en bit.. men men, jag kom iallafall fram och där blev det amerikanska pannkakor och bacon. Supergott, men alldeles för mycket mat! Efter brunchen blev det en del shopping med Beatriz. Vi gick runt i flera timmar och sen bestämde vi en tid med Mara och hennes syster för middag i Little Italy. Vid den tiden var vi sjukt trötta och hungriga, samt att mina fötter hade halvt gett upp. Mina superstora blåsor på lilltårna gjorde det inte bättre precis... Vi hittade tillslut en italiensk restaurang som bara serverade pizza och det skulle vara en av dom bästa pizzorna i NYC. Jag kan nog faktiskt hålla med, riktigt gott var det och nästan precis som pizzorna i Italien! 
 

Brooklyn Botanic Garden

I lördags tog jag och Beatriz tunnelbanan över till Brooklyn för att besöka den botaniska trädgården. Just nu blommar alla körsbärsträd och denna helg var det även den japanska "Cherry blossom festival". Så det var packat med folk och en del bar kimonos och andra var utklädda till diverse figurer. Så det var intressant och vädret var verkligen toppen! Efter några timmar, tog vi oss till Brooklyn Bridge för att ta oss över till Manhattan igen. Sen blev det även denna kväll en liten förfest hos mig och därefter utgång till High Line Ballroom. 
 

Pre-Party at my place

Som sagt, tiden rusar iväg och idag är det exakt två veckor kvar tills jag kommer hem igen. Jag längtar hem till alla er där hemma och den svenska maten, men samtidigt vill jag inte direkt lämna New York heller..! Har fortfarande saker jag vill göra och så har jag det superkul med alla vänner jag lärt känna här! Denna helg har verkligen gått i ett och det har varit riktigt kul! 
 
I fredags var det förfest hos mig och vi blev några stycken, vilket var kul! Nixon köpte med sig en hel chokladtårta och bjöd på. Skön kille det där! Sedan drog vi till Hudson Terrace, så det var en lyckad kväll! 
 

Stardust & Latitude

Idag tog jag med mig Nixon, Beatriz och Iga till Stardust som jag har varit på tidigare. Skrev även om detta ställe i ett tidigare inlägg när jag var där med Maria. Det var lika bra denna gång och dom tyckte att det var riktigt bra! Efter middagen drog vi till en bar som heter Latitude, där vi träffade Thais och hennes vänner. Det är nämligen Thais sista dag imorgon.. Så vi hade ett litet farewell party för henne. Vi stannade dock inte så länge.. Imorgon blir det nya tag! Det är sen skoldag som vanligt på fredagar. Så på förmiddagen ska jag städa en del i lägenheten, för efter skolan, kommer några från klassen hit för ett litet pre-party, ett lugnt sådant. Jag får ju inte ha fester här och denna byggnaden är väldigt lugn och tyst samt att det finns några barnfamiljer här, så det kommer att vara lugnt imorgon. 
 
 

The Standard Biergarten

Igår direkt efter skolan, drog några av oss i klassen och Cory till en beer-garden på The Standard Hotel. Mycket trevligt ställe, men packat med folk! Sedan var det även lite otippat att se en svensk kändis där, nämligen Josephine Bordebusch! Som sagt, det var mycket trevligt! 
 

Min klass

Här har ni min tillfälliga klass!
Nästintill varje vecka slutar någon och/eller så börjar det någon ny, så klassen förändras hela tiden. Denna klassbild var tagen i fredags när Annabel hade sin sista dag (tjejen som sitter i stolen i mitten). Jag tror att alla är med på bilden + vår lärare Cory. 
 

The High Line

Idag träffades jag och Beatriz vid Chelsea Market vid lunchtiden. Chelsea Market är som en saluhall med det mesta inom matväg och sen fanns det även bagerier, någon klädbutik och en loppis. Mycket trevligt ställe! Köpte med oss lunch och satte oss ute i solen i en närliggande park. Sen gick vi upp på The High Line. Förr var det en järnväg som gick längs Hudson River. Nu har man gjort om en del av rälsvägen till en ca 2km lång park som går ovanför alla vägar. Sjukt mysigt! Vi gick fram och tillbaka och sedan satte vi oss i solen ett tag och bara njöt av värmen. Innan vi åkte hem, svängde vi sedan förbi Magnolia Bakery och köpte cupcakes :) En mycket bra söndag med andra ord! 
 

Bronx Zoo

I lördags blev det en liten spontantripp till Bronx Zoo med Beatriz och Mara. Det var mycket trevligt! Vi hann se de mesta i parken, även om vi inte hade så mycket tid på oss innan det stängde. Efter några timmars gående var vi helt slut, så vi åkte hem och tog det lugnt till ca 21.00. Sen träffades vi i Midtown på en bar som hade Happy Hour. Där joinade även Thais oss och hon hade egentligen tänkt att bara stanna med oss på baren och inte hänga med till klubben. Men vi insisterade på att hon skulle med, eftersom detta var hennes sista helg i New York. På fredag drar hon hem till Brasilien igen. Vi åkte ner till Flatiron District till en nyöppnad klubb. Den var helt ok, relativt stor, men musiken var inte lika bra som den i fredags. 
 
 

Farewell-party for Annabel

I fredags direkt efter skolan, gick jag och nästan alla i klassen till Koreatown för middag. Det var Annabels sista dag, så hon tog oss till en Koreansk restaurang. Det var en riktig upplevelse och jag har nog aldrig sett så många små tallrikar på ett bord förut! Så mycket tillbehör till allting och så drack vi risvin till, som är väldigt sött. Efter middagen drog vi vidare till en bar där vi satt i någon timme, innan vi drog vidare till klubben, the Cellar Bar. Jag har varit där innan och det är ganska så litet. Men musiken var riktigt bra och vi hade superkul! Många andra EC-studenter var där också. Jag tror att vi stannade till ca 04.00 Så det var en lyckad kväll! 
 

9/11 Memorial

Efter färjan tog jag mig till 9/11 Memorial som ligger i närheten. Man blev ganska så tagen av att se dessa två pooler med alla namn runt om kring. Närmre 3000 personer dog den dagen. På någon av bilderna kan ni se ett blomstrande träd (det enda av alla träd som faktiskt blomstrade). Den överlevde attacken 11 september och står nu för "hopp och pånyttfödelse". Bredvid parken ser man One World Trade Center, tidigare kallat Freedom Tower, som ska stå klar i år. 
 

The Staten Island ferry

Direkt efter skolan tog jag mig ner till södra Manhattan, för att ta färjan över till Staten Island. Men det var endast för att åka färjan fram och tillbaka och se utsikten därifrån. Själva ön har inget direkt att erbjuda. Så de flesta turisterna åker fram och tillbaka. Färjan är helt gratis och så kommer man relativt nära Frihetsgudinnan och får en fin utsikt över södra Manhattan. 
 

Powerwalk

Tog mig en powerwalk runt den stora sjön i Central Park i eftermiddags. Riktigt skönt! 
 

Greenwich Village

Igår bestämde jag mig för att promenera runt i området Greenwich Village. Har inte riktigt varit där under dagtid. Största anledningen till att jag ville dit är för serierna Vänner & Sex and the City. Där hittar man nämligen byggnaden från Vänner och Carries trappa. Jag kan nog säga nu att detta område är mitt favoritområde. Mindre byggnader, väldigt lugnt, små fina fik och olika typer av butiker. Helt annorlunda från Midtown! Sen tog jag mig vidare till Washington square park som ligger i närhten, som har har en liten triumfbåge. 
 

Thursday

Idag var det varit full rulle och jag var sjukt trött när jag kom innanför dörren vid 17.30! 
Det var skola som vanligt kl 08.30. Hade lite grammatik och sen reading club. Direkt efter, så tog jag en smoothie och varm macka "to-go" på Starbucks för att sedan ta mig till Fifth Ave. Gick som vanligt in på H&M, som verkar väldigt ofta få in nyheter. Vidare till Abercrombie&Fitch, vilket är en butik som inte direkt har fallit mig så mycket i smaken tidigare, men hittade faktiskt nu en söt sommarklänning och ett par shorts. Sedan vidare till Bloomingdale's som ligger några avenyer bort. Var främst ute efter skor: ballerina, sandaler och/eller klackar. Hittade ett par ballerinaskor från Sam Edelman som var väldigt sköna. Hoppas nu innerligt att jag inte får skoskav av dessa, som jag får av mina Tory Burch som jag har med mig hit... 
Sedan var nästa stopp en nagelsalong. Jag var i stort behov av att fixa naglarna, har inte fixat dem sedan jag åkte hemifrån, vilken nu är nästan 5 veckor sedan! Jösses.. "bara" 4 veckor kvar nu! Gick in på en liten salong och fick tid med en gång. Gjorde en Gel Manicure fill in och det blev faktiskt bra! Nästan lika bra som mammas ;) Men bara nästan.. Nu ska dom ju hålla också. Det är väl det som ska bli intressant. Dom på salongen blev väldigt förvånade att jag hade haft mina naglar i ca 5 veckor och att dom satt så bra som dom gjorde! 
 

Thunderstorm over Manhattan


28°C

Idag var det varit en sjuuukt varm dag! Det skulle lika gärna kunna vara sommar just nu! Ca 28 grader har det varit idag. Efter skolan kikade jag i lite butiker längs Fifth Ave och sedan vidare till Wholefoods för lite mat. Sen efter att ha varit hemma och vänt, gick jag till Pinkberry som har Frozen Yoghurt, sjukt gott! Toppade det med jordgubbar och hallon! Sen gick jag en promenad i Central Park där det nu kryllar av folk och hundar. Så mysigt! Satt en stund på en parkbänk och bara njöt av sommarvärmen. Imorgon ska det bli ungefär detsamma, men senare i veckan ska det gå ner igen till ungefär 16 grader. 
 

De senaste dagarna

Nu har jag inte skrivit på ett tag, har jag hört från olika håll. Men det är mest på grund utav att det inte hänt så jättemycket och lite utav lathet också. Förra veckan så blev jag som sagt lite dålig. Fick en riktig förkylning och kände mig allmänt seg i hela kroppen. Så jag stannade faktiskt hemma i lägenheten hela dagen. I fredags var jag återigen i skolan och mådde lite bättre. Efter lektionerna så kikade jag lite i butiker efter lite festligare plagg, eftersom jag inte tog med mig så mycket hit. Jag hittar seriöst ingenting! Har shoppat förvånansvärt lite kläder.. Iallafall, så senare på kvällen var det dags för att möta upp ett gäng från skolan utanför en klubb i Meatpacking District. Klubben var riktigt snyggt inredd, men musiken och personalen var inget vidare. Vi stannade nog i max en timme, sen drog vi hem. En lugn kväll med andra ord! I lördags tog jag mig till Macys och butikerna däromkring i hopp om att hitta något till partyt på kvällen. Hittade inget då heller tyvärr.. Åkte hem och gjorde mig iordning och mötte sedan upp Maria för att gå till ett Birthday-Party. Det var Nixon i min klass som fyllde år och han hade hyrt ett penthouse-rum i ett hotell. Relativt litet rum, men terassen var väldigt stor och vi hade en underbar utsikt med Empire State Building! Vi var ca 30 pers från skolan som var där. Riktigt trevligt! Sen var det ju bara en tidsfråga tills vi skulle bli utslängda från hotellet...! Men det var kul så länge det varade! Sen drog vi till en klubb som var sådär, ingen vidare musik osv. Sedan blev även jag "sådär", så jag åkte hem medans de andra fortsatte festandet! Så söndagen blev väldigt lugn, så att säga! 
Igår åkte jag till den berömda byggnaden Flatiron Building och tog det lugnt i parken som ligger bredvid. Väntade nämligen på Thais, då vi hade bestämt middag på en restaurang i närheten. Det var riktigt skönt ute, ca 22 grader. Blev även halvt attackerad av en ekorre medans jag satt på en parkbänk. Det är inte varje dag! När Thais väl kom fram, så gick vi till en italiensk restaurang och jag åt lasagne. Så god var den! 
 
 

The Metropolitan Museum

Igår direkt efter skolan, gick jag tvärsöver Central Park, från West till East där Metropolitan Museum ligger. Detta museum rekommenderar jag starkt! Finns så himla mycket att kolla på. Var där i ca 3 timmar och jag skulle nog behöva 2 timmar till! Dyrt är det inte heller, eller ja, du bestämmer helt enkelt själv vad du vill betala. Vill du betala 1 dollar, så är det ok. Efter museumet hade jag tänkt att ta mig en promenad runt sjön, men jag blev helt slut av att kolla på alla målningar, skulpturer osv osv, så jag gick hem. Tur var kanske det, för idag vaknade jag upp förkyld och helt slö i kroppen. Hade lite svårt att fokusera på lektionen. Jag hoppas innerligt att det inte utvecklas till feber... Vill kunna må någorlunda bra till helgen, eftersom Maria åker hem till Tyskland på söndag, så vi kan ha ett litet "farewell-party" för henne. 
 
Här kommer en bildbomb från Metropolitan:
 

The Cellar Bar & Hudson Terrace

Som sagt, så var det utgång igår också! Det började med att vi gick till The Cellar Bar vid Bryant Park där det skulle vara någon slags fashionshow. Kände inte igen namnet på designern och kläderna var väl inte sådär high-fashion, men vissa var helt ok. Efteråt åkte vi till Hudson Terrace som ligger högst upp i en byggnad och så har man en fin utsikt över Hudson River. Det var ett kul ställe också, men musiken var nog lite bättre i fredags. Idag har jag bara tagit det lugnt. Tog en snabb promenad i Central Park tills det började regna. Sen har jag filat lite på en läxa vi har tills på tisdag och kikat tv från och till. 
 

RSS 2.0