HAPPY NEW YEAR !!

GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA DÄR HEMMA! 
 
 

Minus 5° Ice Bar

Efter middagen gick vi till Hilton Hotel där det finns en isbar. Där mötte vi upp två kompisar till Bea från LA som också är på besök här i NYC. Det var kul att få uppleva det, men inget speciellt egentligen. Drinkarna var en aningens dyra, så vi köpte inga. Så vi gick runt där inne i ca 30 min, sedan gick vi vidare till en annan bar.
 
 

The View

Ikväll åt vi middag på 48e våningen på Marriott Hotel där dom har en restaurang som går runt i 360 grader, så man får är fin utsikt över staden från alla håll! Det tar ca 1 timme att åka runt ett helt varv. Vi åt en superbra buffé och vi rullade i stort sett ut därifrån! 
 
 

Red Rooster

Idag tog vi oss en brunch på Marcus Samuelssons restaurang Red Rooster här i Harlem! Massor av folk och massor av svenskar! Vi fick vänta på ett bord i nästan 2 timmar, men det var det värt! Slog till på husmanskost - Köttbullar och mos, mums! :) 
 
 

Ice skating

Idag åkte jag och Bea ner till Chelsea Market och köpte oss lunch och sen tog vi oss en promenad längs The High Line. Sen tog vi oss upp till norra Central Park för att åka lite skridskor! Detta var Beas första gång på ett par skridskor och jag måste säga att det gick riktigt bra! Hon fick in tekniken relativt snabbt och hon var så stolt att hon inte ramlade en endaste gång :) Efter några vändor, åkte vi ner till gatan där jag bodde i våras. Älskar det området! Vi gick sedan vidare till Shake Shack som ligger i närheten, där dom har dom där otroligt goda hamburgarna! Såå gott och såå mätt man blir! Nu har vi chillat ett tag här hos Nixon och nu ska vi börja göra oss i ordning för en utekväll i West Village! 
 
 

Seg dag...

Ja, så skulle man nog summera dagen, iallafall tills på eftermiddagen. En viss liten Chilenska mådde inte så himlans bra efter gårdagens middag, hehe.. Vi alla tre sov lite till och från, till ca kl 14 och sen vid 16-17tiden började Bea må bättre och vi bestämde oss att äta middag nere vid Flatiron Building. Hittade ett ställe via googlemaps som visade sig vara riktigt bra! Sen tog vi oss till Times Square, där Coffe Bean & Tea Leaf ligger. Jag har blivit besatt av deras Tea Latte! Och sen vidare till 6th ave och Magnolia Bakery för lite cupcakes och nu är vi hemma igen :) Imorgon blir det full rulle! Imorgon åker vi nog ner till Chinatown och till Chelsea/ Meatpacking och till The Highline. På eftermiddagen ska jag lära Bea och Nixon hur man åker skridskor! Det ska bli interessant.. kan knappt själv ta mig framåt! Och på kvällen blir det utgång, så det blir fullt upp hela dagen! 
 
 

Fifth ave & Times Square

Äääntligen i New York!! Saknat det så mycket!
Idag började vi med att gå längs 5th avenue för att se all juldekoration och att gå till Rockefeller Center! Superfint, men supermycket folk..! Sedan drog vi vidare för lunch och sen blev det shopping vid Times Square på den nya och riktigt stora H&M-butiken på 3 våningar. Sedan vidare till Forever21 där det var ännu mer folk. Sedan var klockan så pass mycket så vi var tvungna att åka hem till Nixon för middag. Vi bjöd över Ryan och Abdul från vår klass i EC och Beas rumskompis och hennes pojkvän som också är i NYC. Mycket trevlig kväll! :) 
 
 

God jul från LA !

God Jul på er alla där hemma!! 
Här är det fortfarande den 23e och imorgon blir det att packa resväskan och på kvällen ska jag och Bea till några tjejer på julmiddag! Ska bli trevligt :) Sedan på juldagen åker vi tidigt från LA och landar på kvällen i New York! Sooo excited!! Idag fick jag ett till paket med choklad! Haha, happy happy! Sen fick jag även risgrynsgröt! Haha, snacka om att jag blev paff!
Får säga tack till Tomten och mina hundar som julklapparna var ifrån ;) 
 
 

Partybus

I lördagskväll åkte jag, Bea och några tjejer till med på en så kallad Partybuss och denna gången var det ingen limo, utan en riktigt buss! Som ni ser på bilden här nedan, så är det i stort sett som ett rullande dansgolv! Tror det var väldigt få som klarade sig ifrån att bli nedspillda av drinkar när bussen var i rörelse...hehe. Så det var vi tjejer och resten en massa amerikanare. Jösses, dom kan ju inte klä sig.. dom klär sig så billigt, så ni anar inte. Tjejerna speciellt, med kortkorta klänningar och inga strumbyxor eller liknande, trots att det bara är några få plusgrader ute. Killarna var inget att ha heller för den delen! Vi åkte till en klubb i Hollywood som var riktigt bra faktiskt! Så vi hade kul! :) 
 
 

Griffith Observatory

I lördags åkte jag, Bea och tre kompisar till bea till en utsiktsplats i Hollywood och utsikten var helt underbar! Vi kom dit precis i rätt tidpunkt, då vi fick se hela solnedgången över hela LA! Superfint! Mindre kul var det när solen hade helt gått ner och vi fick vänta i ca 1 timme ute på att shuttle-bussen skulle komma... brrr, så kallt! 
 
 

Are you kidding me...?!

Ja, lite så har jag känt de två senaste dagarna! Det går inte riktigt min väg liksom...
Igår onsdags, så skulle jag posta ett relativt stort paket till mina nära och kära i Sverige, så jag gick till posten som jag varit på förut. Efter att ha stått i kö ett tag, så säger mannen bakom disken att mitt paket är för tungt, så jag måste gå till ett annat postkontor i närheten. Så då går jag dit istället och står i kö i ungefär 10 min. Väl framme så säger hon att jag måste fylla i ett formulär eftersom det är så pass tungt. Då var det bara att fylla i detta papper och fylla i vad paketet innehåller och värdet. Ställer mig i kö igen och när jag kommer fram igen, så börjar hon knappa in en massa på datorn. Sen stannar hon upp och säger att jag måste ta ut en sak från paketet. Vilket alltså resulterar i att jag får gå iväg igen och öppna paketet och sen öppna en av julklapparna.... Så en av er där hemma kommer inte få ett så himla fin paket. Ställer mig i kön igen och på tredje gånger gillt, fick jag äntligen iväg paketet! Pjuuuh! Inte nog med att det krånglade på posten, jag började få en jobbig känsla att något var på gång igen i kroppen... Självklart vakande jag upp superförkyld idag! Ingen feber tack och lov! 
Vaknade som vanligt vid 07 och snoozade i 10 min. Trodde jag ja... Vaknade en timme senare utan att veta om det och tog det lugnt på morgon som vanligt. Tills jag kollade lite närmre på klockan och insåg att min lektion skulle börja om 3 min ! Slänger på mig kläderna och tar mig snabbt som tusan till busshållsplatsen. Man har alltid 20 min på sig efter lektionstart för att inte bli helt frånvarande. 08.40 kommer bussen och jag har 10 min på mig. När bussen anländer till busshållsplatsen vid skolan, springer jag hela vägen och klarar mig med 2 minuter...!! Fy fan.. att stressa och springa samtidigt som man mår piss är ingen bra kombo! Efter lektionen köpte jag tabletter mot förkylning som min lärare rekommenderade och sen har jag bara legat i sängen resten av dagen. Om man ska se det på den positiva sidan, så är jag hellre sjuk nu än nästa vecka när vi åker till New York! 
 
Något som muntrade upp mig massor var att jag fått ett brev och ett paket från Sverige! Tack så jättemycket, blev superglad!! :) 
 
 

Westwood Memorial Park

Mötte upp Bea i eftermiddags för att hälsa på Marilyn Monroe på Westwood Memorial Park! Där fanns även en del andra kända amerikaner, dock inga som vi direkt känner igen. T.ex Dean Martin och Farrah Fawcett finns där. Men det är ju helt klart för Marilyn man går dit! Tyckte att det var fint med pussmunnarna på graven :)
 
 
 

Swedish Christmas Fair

Nu har jag äntligen fått lite julkänsla! Det är inte lätt att tro att julen är nära när det är ca 20 grader varje dag och att se palmer överallt! Jag och Bea åkte vid lunch och när vi kom dit så var det massa folk och olika stånd som sålde lite allt möjligt, dalahästar, träskor och andra hantverk som vi har hemma. En traditionell julmarknad helt enkelt! Sen fanns det olika stånd som sålde kakor och andra bakverk. Bea och jag köpte varsin påse med chockladbollar, såå goda! Bea tyckte också om dom :) Sen köpte vi oss mat och vi ville ju självklart testa köttbullarna, men dom var slut...typiskt. Så jag åt pannkakor och Bea tog en räksmörgås som hon i stort sett tryckte i sig :) Sen var det dags för luciatåget! Så mysigt och stämmningsfullt! Sen skulle ju Steve Angello från SHM komma och kröna Lucian, men han var tydligen dubbelbokad, så Isabel Adrian kom upp istället! När det var över, så köpte jag två stycken Marabou och marsipangrisar, mums! Helt sjukt vad man saknar maten hemifrån..! Bland alla människor som var där fick jag även se en till "Hollywoodfru", nämligen Gunilla Persson och hennes dotter Erika. Tja, inga kommentarer.. De var precis som på tv. 
 
 

Saturday

Idag sov jag ut länge, vilket var såå skönt! Sov nog 11h i natt, välbehövligt! :) Sen facetimade jag med mor och far innan tog bussen till samma köpcenter som jag åkte till på black friday för någon vecka sedan. Där hade jag hoppats på att hitta en jacka så jag slipper frysa i NYC, men hittade självklart ingen.. Hittade dock lite julklappar till några av mina nära och kära... ;)) Måste dock ta mig till butikerna igen, då jag inte alls är klar med mina inköp! Det får vänta tills nästa vecka. Imorgon ska jag på en svensk julmarknad som jag ser sååå mycket fram emot! Dom kommer att ha luciatåg, svensk mat, godis, fika och massa annat svenskt! Längtaaaaar! Och vid kröningen av lucian så ska Steve Angello från Swedish House Mafia vara där! Så kul! 
 
 

At Daniel's place

Ikväll träffades jag, Bea och Camila hos Daniel där vi åkte upp till hans rooftop där det fanns en pool och solstolar! Så avundsjuk! Skulle ha varit där hela tiden... En fin utsikt fick man också! Där satt vi och drack vin och hade det allmänt trevligt! Camila lämnar LA på måndagmorgon, så vi försöker umgås så mycket som det bara går nu innan hon åker! 
 
 

Facial at Dermalogica

Idag har jag varit på ansiktsbehandling på Dermalogica för andra gången sedan jag kom hit. Jag har ju fått sådan dålig hy det senaste, vilket har påverkat mig väldigt mycket. Innan så hade jag en superfin och nästintill felfri hy, enligt min hudterapeut! Men för lite mer än ett år sedan, så började det ploppa upp fler och fler finnar. Strax innan NYC, så började det bli värre. Det var liksom ingen hejd på dom.. Just nu har det lugnat sig lite, men det syns fortfarande. Min hudterapeut här i LA har rekommenderat mig att byta ut min dagkräm Skin Smoothing cream till Active Moist som är mer för kombinerad hy, så vi får se nu om det hjälper något. 
 
Dessa produkter blev inhandlade idag -
rengöring, ögonkräm, dagkräm och de två till höger ingick när jag köpte dagkrämen - en ler-rengöring och precleanse

Frozen

Ikväll var jag och en gäng franska tjejer och såg Frozen (Frost i Sverige) och den var sååå bra!! En riktigt bra och klassisk Disneyfilm! Kollade upp när den går i Sverige och den har premiär först 31 januari! Då måste ni se den :) Man fick lite hemkänsla då karaktärerna hade namn som t.ex Olaf, Hans, Elsa, Anna, Sven, Krisoff! Så jag antar att filmen utspelar sig i Skandinavien, troligtvis i Norge, då det fanns bl.a fjordar med i filmen. Fick till och med se midsommarstången! Så är ni Disneylovers som jag är, se den!  
 

Inspelningen av Two and a half men !

Hoho, då har man varit ca 5 meter ifrån Ashton Kutcher! Inte starstruck alls......
Den sög att man inte fick ha med sin mobil eller kamera.. Hade inte ens med den in i Warner Bros området bland alla byggnader där man spelar in filmer och tv-inspelningar. Men häftigt var det! Väl inne på Two and a half men-inspelningen, så fick vi sitta framför olika scenuppsättningar. Det var fyra stycken uppsättningar uppradade framför oss och ovanför oss satt tv-monitorer som vi kunde se hur inspelningen kommer att se ut på tv och sen fick vi även kolla i dessa monitorer när vissa scener var förinspelande, så vi bara fick lägga till vårt skratt. Vi fick bra platser i mitten av publiken, då vardagsrummet och köket var där! Så vi kunde se Ashton och dom andra väldigt bra! Varje tagning spelade dom in ca 2-3 gånger, så vi fick skratta åt samma saker flera gånger. Sen tabbade dom sig några gånger, vilket gjorde det bara ännu roligare! Mellan tagningarna, så var det en kille som hade hand om oss i publiken så vi inte skulle ha tråkigt. Folk från publiken fick komma fram och dansa, sjunga osv. En kille var så rolig, så till och med Ashton kom närmre oss i publiken för att höra på denna kille som hade en disskusion med vår publik-man! Dom började med tagningarna vid 17.30 och efter ca 2 timmar fick vi vatten och en slice pizza och sen höll det på till ca 20.30. Tiden gick riktigt fort ändå och även om det var mycket upprepande av olika scener, så blev det aldrig tråkigt. 
 
Ungefär så här såg det ut! Vardagrummet i mitten och sen andra rum bredvid. Så hela uppsättningen var väldigt avlång. 

Tuesday

Jösses, imorse var jag riktigt trött.. Brukar vara det på just tisdagar, men på måndagar är jag relativt pigg. Tycker att det borde vara tvärtom, men jag antar att tröttheten kommer ikapp en. Skola idag som vanligt till ca kl 12 och sen hem för lunch och se på ett avsnitt Glamour ;) Sen åkte jag ner till Santa Monica och 3rd Promanade för att jag behövde ett nytt busskort och sen är jag fortfarande på jakt efter en tjockare jacka inför NYC! Provade några stycken inne på Abercromibe & Fitch, men ingen som var riktigt bra. Men jag fann denna mössa iallafall, superskön! Så nu har jag mössa och skor! Jag kanske klarar mig med skinnjackan.. just nu är det över 10 grader i New York! Det kan ju ändras, men ja.. ska fortsätta leta! Just nu längtar jag bara till fredag, då jag, Bea och tre tjejer till ska på inspelning av Two and a half men! Ska bli sååå kul!! Det tråkiga är att man inte får ha med sig sin mobil in, så man kan ju inte ta bilder eller så.. Men det ska bli en upplevelse iallafall :) 
 
 

The Hollywood Christmas Parade

I eftermiddags begav vi oss till Hollywood blvd för den årliga jul-paraden som har pågått i över 80 år!
Vi kom precis dit när för-konserten var innan paraden och då hörde vi Lee Ann Rimes, men jag hann inte se henne. Efter så kom Billy Ray Cyrus och sjöng två låtar. Den första dedikerade han till Paul Walker som dog igår här i LA i en bilkrasch, som ni säkert har hört om. Sist men absolut inte minst kom Stevie Wonder upp på scen! Hur stort är inte det?! Han är ju en legend! Coolt tycker jag att man har sett honom :) Sen då till paraden.. Jag kanske har sett för många Disney-parader då det är massa sång och dans hela tiden, men här var det att t.ex en orkester kom och sen dröjde det 5 min innan nästa akt kom förbi. Och då stod vi ändå i starten av paraden. Det fanns liksom inget sammanhängande. Så vi stannade inte så länge. Något som var "coolt" var att skådespelare åkte förbi i bilar från olika såpoperor! Jag, mamma och farmor är ju smått besatta av Glamour (Bold and the Beautiful) och sen åkte även några skådespelare från Days of our Lifes förbi, Susann! :) Så det var många kända ansikten man fick se idag! En nöjd Jessie går till sängs nu ;) 
 
 

French Dinner

Ikväll var jag medbjuden på en födelsedagsmiddag för en tjej vid namn Marie från Paris. Vi var en grupp på 18 personer och nästan alla var från Frankrike, förutom jag, Bea och någon till. Självklart var vi på en Fransk restaurang som låg i Beverly Hills. Det var supergott! Jag tog en Filet Mignon med pommes och till efterrätt Creme Brûlée! Snacka om proppmätt! De flesta andra åt ost fondue och sedan choklad fondue till efterrätt! En mycket trevlig kväll!
 
 

RSS 2.0