Black Friday

Jag är heeelt slut...!
Åkte vid lunch till ett utomhus-mall som ligger i närheten som heter Westfield Century City. Mycket trevligt ställe! Det var ändå inte så överdrivet med folk, vilket var skönt. Antagligen hade den värsta ruschen varit, då rean startade redan igårkväll! Jag hade nog kunnat hitta mer än vad jag gjorde, men jag fick iallafall med mig lite från H&M, Victorias Secret och Bloomingdales! På H&M blev det två tröjor, strumpor och en finare festtopp. På VS blev det lite mer, som ni ser på bilden här nedan! Väskan och vattenflaskan fick jag gratis! Pyjamasen som ni också ser, är superskön, men jag kommer inte att använda toppen som pyjamas, utan mer som en mys/vardagströja.
Sen blev det en T-shirt från märket Zadig & Voltaire! 
Nu ska jag bara ta det lugnt ikväll och kika på någon film! Imorgon blir det middag på en fransk restaurang i Beverly Hills, då en fransk tjej som Bea känner fyller år! 
 
 

Third Promanade

Idag är det Thanksgiving här i staterna och det märks, big time ! För det är ingen trafik! Det kändes konstigt att gå längs boulevarden och se så få bilar! När jag anlände till 3rd Promenade i Santa Monica vid lunchtid, så var det också så otroligt lugnt. Vissa butiker var öppna och vissa inte. Iallafall, mötte upp Bea och Iga på Starbucks och vi satt och pratade i ca 2 timmar. Mycket trevligt att få catcha up lite och prata lite New York-minnen! Sedan gick vi till shoppinggatan igen och kikade i de butiker som var öppna och vissa hade redan börjat med sina Black Fridays erbjudanden. Jag och Bea köpte skor på Steven Madden för halva priset! Woho, så nu har jag nya kängor så att jag klarar mig i New York! Nu funderar jag lite på vart jag ska spendera min Black Friday.. Jag vill hitta den bästa H&M-butiken här.. tror den finns uppe på Sunset blvd. Eller om jag åker ner till 3rd Promenade igen. Vi får se lite hur jag gör!
 
 

Thanksgiving lunch

Idag var det mycket kulturprat på lektionerna, då det är Thanksgiving imorgon! Skolan bjöd idag även på Thanksgiving lunch som bestod av kalkon, potatismos, sås, pumpa paj, stuffing och bröd. Det var väl helt ok! Inget speciellt egentligen.. Ser väl inte så jätteglatt ut på tallriken, haha. Så nu är jag ledig resten av veckan, vilket är behövligt! Jag gick och blev sjuk i måndags i skolan. Började med halsont som sedan gick över till feber.. Så jag stannade hemma i tisdags. Idag onsdag så vaknade jag utan feber, men var fortfarande förkyld och tjock i halsen. Så jag kände att jag mådde så pass bra så jag kunde gå till skolan idag. Nu ikväll blev jag bjuden på en till partybus, men jag kände att jag vill bli 100% frisk innan jag drar ut på sådana kvällar igen! Imorgon har jag och Bea bestämt träff på Starbucks i Santa Monica med Iga! Ska bli jättekul! :)
 
Ja, det blev bara dessa bilder från idag.. Finns en bild på mig och Lily också, men jag ser så jäkla sliten ut, så jag besparar er den ;) 

Saturday night

Igårkväll var det dags för fest på "the partybus" som dom kallar det här. För en viss summa så åker man en buss/limo till en klubb med dricka inkluderat och sen skjuts tillbaka. När Bea och hennes kompisar har åkt på detta förut, så har dom åkt i en partybus, alltså en buss med dansgolv och få sittplaster! Men igår så blev det en större limo som vi alla åkte i. Jag, Bea, Andrea och Camila + en random kille fick ett litet eget krypin i bak i limon, vilket var mysigt! Tills denna kille spydde ner hela sig...... Han hade suttit tyst hela bilturen och druckit en drink, och enligt hans rumskompisar ska han ha varit helt nykter innan. Så vi antar att han blev åksjuk. Fy fan.. Jag var väldigt glad att jag satt nära fönstret!! Tur att det skedde 5 min innan vi kom fram till klubben och inte tidigare!
Oh well.. Väl inne på klubben så var det packat med folk och vi dansade till house och hiphop-musik. Det var kul till en början, men sen började jag bli uttråkad och musiken var inget att ha. Speciellt hiphop/rnb-musiken. Det blev dock lite bättre när Avicii och SHM spelades, men alla låtar spelas typ i 30 sekunder tills dom byter låt igen. Så hittills har jag inte blivit imponerad av klubbarna här i LA. Saknar utgångarna i kära Skövde med mina flickor!! Inget kan slå det! 
 
I veckan som kommer så blir det en kort skolvecka! Har skola tills på onsdag, för på torsdag är det Thanksgiving här i USA och så är man ledig på fredagen också! På fredag är det även Black Friday, vilket betyder en massa rea överallt! Får se om jag orkar ta mig en shoppingtur! Kommer antagligen träffa Iga också, som är här i LA nu :) 
 
 

Runyon Canyon

I morse runt 09.30 blev jag upphämtad av Marina för att sedan hämta Bea och Julie. Sedan åkte vi mot Hollywood och bergen till Runyon Canyon för lite hiking! Superhärligt var det och det tog ca 1 timme att ta sig upp till utsiktsplasten! Man fick en underbar utsikt över hela LA och kunde även se Hollywoodskylten! Detta kommer vi absolut att göra igen! 
 
 

Bowling night

Igårkväll åkte jag, Bea, Camila, Matt och Mike till Koreatown för att spela bowling! Det var verkligen superkul! Bea hade typ aldrig spelat i hela sitt liv, men hon spelade rätt så bra ändå! Vi spelade två serier och den första vann Mike och jag kom tvåa. Sista serien på sista omgången, så ledde Mike med 10 poäng och jag var tvungen att göra en strike eller spärr för att vinna och jag gjorde en strike! Haha, kändes så jäkla bra!! Jag som alltid är bland dom sämsta och kommer typ alltid sist hemma... Eller så kanske det var dom som var dåliga? hehe! 
 
 

New Yooooork !!

Just det, jag har glömt att säga att jag ska till New York City under jul och nyår !!
Jag är så jäkla glad att jag får besöka denna underbara stad igen! Jag och Bea åker den 25e december och åker tillbaka till LA den 1 Januari. Så ungefär en vecka i storstaden! Vi kommer att bo i Nixons lägenhet, vilket är superbra! Så vi kommer att träffa Nixon, Ryan och Abdul som gick i våran klass när vi var i NYC! Det ska bli så himla kul!! Så nu kommer jag ju att få uppleva vintern iallafall och få en riktig jul- och nyårskänsla! Nu måste jag dock fixa skor och vinterjacka inför resan...! Tror inte att jag kommer att klara mig med skinnjacka och converse.. Haha, Bea är så nojigt över vädret! Hon är ju inte van vid kylan, så hon tror ju att hon behöver världens tjockaste jacka med vantar, mössa, halsduk osv osv. Det kanske hon behöver iofs.. Men man vet ju aldrig hur vädret blir. Det kan ju lika gärna vara plusgrader när vi kommer dit! Så det återstår att se. Vi ska iallafall prova på att åka skridskor, för det har hon aldrig gjort, så jag ska försöka lära henne. Hehe, jag som knappt kan åka själv...! 
Som sagt, jag är så himla glad att jag ska få besöka New York igen och jag kan knappt bärga mig tills jag är där!!
 
 

Helgen

Helgen har varit relativt lugn. I fredags blev det lite spontant bestämt att vi skulle till en populär bar i Santa Monica. Populär var den minst sagt.. Den kön alltså.. Vi stod i kön i ca 2 timmar tills vi bestämde oss för att gå till ett annat ställe! Tur att man inte hade sina klackar på sig! Vi hamnde på en annan bar i närheten och hade det allmänt trevligt. I lördags tog vi bussen till The Grove och Farmers Market för lunch. Farmers Market är som en saluhall med massa mat och restauranger. Det blev pasta för min del och brasilianskt för dom andra. Sedan vidare till The Grove som är ett utomhus mall. Mycket trevligt ställe! Ska åka tillbaka dit någon dag och shoppa för mig själv. Det var fyra killar med i gänget som inte var så glada i att springa runt i butiker. Så efter en stund åkte var och en hem till sig. Väldigt skönt med en lugn kväll. Kollade på En oväntad vänskap, rekommenderas verkligen om ni inte har sett den! Idag söndag har det också varit lugnt. Tog mig en tur till ett köpcentrum som ligger 10 min ifrån mig. Det blev en kjol och strumpbyxor på H&M. 
 
I veckan väntas skola som vanligt. På tisdag ska jag skynda mig hem fort som tusan för att se matchen som vi kommer att vinna!! På onsdag kan det bli hiking på Runyon Canyon, där man kommer ganska så nära Hollywoodskylten och chansen ska tydligen vara ganska så stor att springa på någon celebritet, så jag ska hålla ögonen öppna! Sedan till helgen kommer Iga till LA. Iga är från Tyskland och gick i min och Beas klass i New York. Så det ska bli mycket kul att träffa henne! :) 
 
Köpcentrumet som redan var utsmyckat för julen. Jag fick till och med se tomten i egen hög person! Det du, Filippa... ;) 

At the beach

Jag ska ju absolut inte klaga på vädret här, när jag vet hur ni har det där hemma ;) Men idag gick temperaturen upp till kring 30 grader! Annars har det "bara" varit runt 18-20 grader, som svensk sommar. Så fort solen går ner, blir det ganska så kyligt! Efter idag så ska temperaturen gå ner igen, så då passade jag på idag att direkt efter skolan åka till Santa Monica Beach! Mycket skönt var det!
 

Go Lakers !

Igår söndag, så var det dags för basket  - Lakers vs Minnesota på Staples Center! 
Arenan ligger i Downtown, så vi åkte vid lunch för att gå runt och kika lite innan matchen. I downtown hittar man de få skyskrapor som LA har och jag fick faktiskt lite NYC-känsla när jag gick där (om man bortser från palmerna). Så ett väldigt charmigt område! Sedan var det dags för match! Jag är väl inte så jätteinsatt när det kommer till basket, men kände att jag ändå var tvungen att få uppleva det! En upplevelse var det allt, sjukt stort och massa folk! Men om jag ska vara ärlig, så tyckte jag inte att matchen var så spännande.. det var bara en massa timeouts och en minut kunde vara hur länge som helst..! Och i typ varje timeout kom "Lakers Giiiiiirls" ut och dansade. Haha, jösses.. duktiga var dom ändå. Så.. jag håller mig nog till handboll ändå!
 

Fredagskväll

I fredagskväll drog jag och Bea till Daniels lägenhet, där även Camila var, som jag träffade första gången på Halloween. Lite senare kom två killar till och vi stannade ett tag till, eller ja.. tills vinet var slut. Då drog vi till West Hollywood för att gå på någon bar/klubb. Vi hamnade tillslut på en bar som hade lite western-stil över sig och med en mekanisk tjur som både Bea och Camila testade! Och jag köpte en cocktail som visade sig komma i en karaff! Haha.. där har jag väl orsaken till min huvudvärk dagen efter. 
 
 

Two and a half men !!!!!

Iiiiihiiiih, jag och Bea ska gå på inspelning av Two and a Half Men !!!!! 
Åh, Ashton Kutcher live.... mhm, inte helt fel ;) ;) ;) 
 
 

Morgonlektioner

Yes, nu har jag börjat med morgonlektioner istället för eftermiddagslektioner! Det är otroligt skönt! Visst jag får ingen sovmorgon, men sova kan jag göra på helgerna. Men nu så slutar jag mina dagar kl 11.45 (vissa dagar vid 14) och sen har jag hela dagen på mig att göra i stort sett vad jag vill! Jag har fått en ny lärare och klass och läraren verkar hittills bra. Det känns iallafall bättre än vad det gjorde med förra läraren, vilket känns bra! Och klassen kommer att ändras i stort sett varje vecka, för det är alltid någon ny som kommer eller så slutar någon. Men jag fick med mig en tjej från förra klassen som jag har lärt känna lite, så det är skönt :) Hon kommer från Kina men bor i Tokyo och är väldigt glad, söt och social! 
Så idag efter skolan, åt jag lunch, vilket bestod av yoghurtglass, musili och färska jordgubbar, blåbär och kiwi! Mycket gott och skönt att sitta ute i solen! Får passa på nu, för nästa vecka går det ner till ca 18 grader.. hehe, ska väl inte klaga egentligen ;) Sen gick jag för att hitta postkontoret, för det finns tydligen inga andra ställen som säljer frimärken, vilket jag tycker är lite konstigt. Men efter en stunds letande hittade jag mina frimärken! Sedan vidare för att handla lite basic stuff i matbutiken och sen hem till lägenheten. Nästan längtat hem till min dator, för jag har fastnat för en serie - Grey's Anatomy! Fattar inte varför jag inte fastnat för den förrän nu?? Hur bra som helst och kan inte sluta titta! Det bästa är att den finns på netflix! För tydligen när jag loggar in på Netflix via datorn här, så kan jag se så himla mycket mer än vad man kan göra i Sverige! Woho! 
 
 
 

Happy Halloween !

Happy Halloween på er där hemma!
Här är det helt galet och det har varit två intensiva dagar med utklädnad och blod överallt! I torsdags var det karneval i West Hollywood där ca 500.000 människor i olika skapelser kommer! Jösses, folk är inte dåligt kreativa när det kommer till Halloween. Så det var en kul upplevelse! Mindre kul att ta sig hem dock med buss och utan batteri i mobilen.... men efter ca 1 timme efter att karnevalen var slut, var jag hemma. 
Igår var det skola som vanligt och på kvällen var det Halloweenfest i Beatriz byggnad. Mycket kul det också och så kul att alla verkligen går in för det! Till och med dekorationen var imponerande! Halloween är dock inte över ännu... Ikväll ska vi till Universal Studios där det nu är Horror Night! Gaah.... jag kommer typ skita på mig! När jag gick på gasten på Liseberg för något år sedan, så spände jag mig så mycket så att jag sträckte nacken. Ikväll lär jag väl få en hjärtattack! Kul ska det bli iallafall! :) 
 
Här kommer lite bilder från karnevalen och festen från igår:
 
 

RSS 2.0