It's my birthday !

Woho, då var man 23 år!
Det kändes självklart lite ensamt när jag har alla mina nära och kära där hemma på andra sidan jorden. Men jag vaknade upp idag till massa gratulationer, så det kändes bra ändå :) Tack allihopa! <3 
Idag så var det skola från 12.30 - 17.30 och sen vid 20tiden mötte jag upp Bea och hennes kompis Ana för att fira mig lite smått på en restaurang som hade riktigt goda pizzor! Av Bea fick jag ett presentkort på American Apparel och så fick jag en liten födelsedagscupcake! Blev så glad! :) 
 
 

Venice Beach

Igår var det fullt upp hela dagen! Vid lunch tog jag och Bea bussen till Venice Beach i hopp om att få lite sol på oss, då dom har sagt på vädret att det ska bli varmare i helgen. Men icke.. det var mulet och ca 20 grader, så ingen solning för oss. Men det var ett mycket trevlgit ställe med massa människor och folk som säljer massa konstiga saker längs strandvägen. Efter några timmar, blev vi upphämtade av Beas kompisar för att åka ut till Malibu för att ha en Bonfire. Det blev dock mer än barbeque i mörkret, haha.. Vi ville ju ha en eld mitt på stranden, men det ställe som vi hittade till, hade bara plater för grillning ovanför stranden. Så det enda ljus vi fick, var från våra mobiler. Men maten blev riktigt bra iallafall :) Sen skulle vi tydligen vidare till en hemmafest, så det var bara att byta om snabbt hemma och åka vidare till Santa Monica. Mycket folk och ja, som det verkade, en vanlig amerikansk hemmafest med beerpong. Det blev dock en lugn kväll för både mig och Bea. 
 
Inte illa, tredje inlägget för idag! ;)
 
 

Abbey

Oh my.. mycket interessant fredagkväll jag fick uppleva! På kvällen blev jag upphämtad av Bea och hennes två spanska kompisar som var hur trevliga som helst! Vi körde till West Hollywood och så vi gick till en gayklubb! Haha, har aldrig varit på en gayklubb förut, men jag kan säga detta, att det var absolut inte sista gången! Det var så sjuuuukt kul! När vi först steg in i klubben, blev jag nästan alldeles genererad för att kolla på dessa heta män som stod på olika podium och på barerna endast klädda i kalsonger..... I just died and went to gay heaven! Otroligt kul att vara bland gays och transor! Det fanns även en gogo-dansare som var tjej och hon var grym! Det var nästan fler människor runt henne än runt alla killar! Men det var inte bara gay-folk där utan även en hel del hetro-människor också :) Det var ganska så lätt att urskilja, om man säger så.. Iallafall, kommer att gå dit fler gånger, lätt! 
 
 
Och ja... det finns två bilder på mig med dessa män.. tror inte att jag vågar lägga ut som här, hehe.

Första skolveckan avklarad

Så, nu har jag haft min första skolvecka och den har varit tuffare än jag trodde..! Under första dagen tycker jag inte att läraren tog riktigt hänsyn till att man var ny, utan man bara kastades in i klassen. Så första dagen fick jag ha en redovisning i grupp inför hela klassen. Sjukt jobbigt när man har kommit just träffat massa nya människor och allt är bara så nytt! Och jag som hatar redovisningar. Men det gick väl vägen ändå. Nästa dag fick vi skriva våra reultat från en läxa vi fått på tavlan inför alla.. Också väldigt jobbigt tycker jag. Så jag vet inte riktigt hur denna läraren tänker.. Han är väldigt tuff. I tordags var det dock lite lättsammare. Vi gjorde ett socialt experiment som var ganska så interessant, Solomon Asch experiment. Ni får googla på honom om ni vill veta vad det hela gick ut på. Så nu har vi en vecka på oss att skriva en essä på det hela. Inte för att låta alltför negativ, men det är tufft i början, allt är nytt osv.. Men det lär bli bättre och lättare med tiden. Jag har ju enbart eftermiddagslektioner och jag tycker inte alls att det är bra. För då blir det att man sover länge på dagarna och sen har man lektioner till 17.30 och då är det försent att hitta på något i denna gigantiska stad. Det hade varit en annan sak om man hade varit i New York.. Har jag nämnt att jag saknar New York sjukt mycket?? Jag hörde en äldre dam prata i telefon häromdagen när jag väntade på bussen hem. Hon sa: "I början hatade jag verkligen LA, men nu älskar jag staden". Exakt så känner jag nu också, tycker staden bara är jobbigt stor och allt är långt ifrån allt. Men med tiden kanske jag lär mig att älska denna stad. Time will tell... Iallafall, tillbaks till schemat. Jag har skrivit upp mig på en väntelista för att få byta till morgonlektioner - 08.30 - 11.45. För då har man ju hela dagen på sig att hitta på något, t.ex åka till Santa Monica eller varför inte West Hollywood. För att åka med buss till dessa ställen tar nästan 1 timme. Så det gäller att planera när man vill göra något här. 
 
Oj, mycket text.. Så blir det när man inte har skrivit på hela veckan, hehe. Har inte tagit några direkta bilder denna vecka, så här kommer en bild på en frozen yoghurt med färska jordgubbar och blåbär som jag åt innan skolan i veckan. 
 
 

Första skoldagen

Idag började skolan och precis som i skolan i New York, bestod dagen av massa info och tests för att se vilken level man tillhör. Jag kom med i Advanced och har eftermiddagslektioner, enbart. Alltså inte som i NYC, där man hade varannan dag förmiddag/eftermiddag. Lite dåligt vill tyckas.. Men man kan placera sig på en väntelista ifall man vill byta tidsschema. Får se hur jag gör. Än så länge verkar skolan bra och personalen verkar vara riktigt trevliga och hjälpsamma! Imorgon har jag min första riktiga lektion, så det ska bli intressant hur lektionerna är till skillnad från NYC och framförallt hur läraren och mina klasskompisar är! 
 
Här är området jag kommer att tillbringa mycket tid runt. Byggnaden till vänster är skolan.
 

Lägenheten

Nu har jag äntligen flyttat in i min etta! En väldigt simpel etta med säng, bord, två stolar och ett litet kök och badrum. Mer än så behövs egentligen inte! Bor inte allt långt ifrån skolan. Att gå ska ta ca 20-30 min och med buss tar det ca 10 min! Det finns dock saker jag kan klaga lite över.. det är väldigt lyhört. Trafiken hörs och så hör jag mina grannar väldigt väl. Speciellt dom över mig, golvet knarrar rejält... Och när någon använder vattnet hörs det också väldigt väl. Men jag vänjer mig väl med tiden :) Har med mig öronproppar annars.. ;) 
 
 

Hollywood

Igår tog jag och Bea bussen igenom Beverly Hills och sedan till slutstoppet - Hollywood! Där gick vi på Walk of fame och kikade på alla stjärnor. Jag kollade bara ner på stjärnorna så att jag glömde att kolla på allt runt om kring mig! Men man kan ju helt klart säga att Hollywood Boulevard och the walk of fame är som New Yorks Times Square.. Väldigt turistigt och lite nedgånget.. Alltså inte så mycket annat att se just där. Så efter att ha hittat de stjärnor jag ville hitta, så tog vi in på Johnny Rockets för varsin burgare och jag slog till ordentligt med en milkshake också! Sedan åkte vi hem till Westwood igen. Jag känner fortfarande av jetlagen.. Blir riktigt trött redan vid kl 20.. hoppas att det blir bättre snart! 
 
 

Westwood & Santa Monica

Hej alla där hemma!
Nu har jag varit här i 2 dagar och allt har gått bra! Den 11 timmar långa flygresan gick faktiskt rätt så snabbt, även om jag bara sov ca 2 h.. När jag hade kommit igenom kontrollen och hämtat bagaget, så skulle jag mötas av Bea. Hon hade dock inte kommit fram till flygplatsen, då trafiken var riktigt trög. Efter ca 15 min hittade hon fram till mig och det blev kramkalas! Sedan tog vi bussen mot Westwood Village. Det tog ca 1h och det kostar bara 1 dollar att åka, oavsett hur långt du åker. När vi checkat in på hotellet och lämnat mina väskor, så visar Bea mig runt i området. Vart min skola ligger, alla matbutiker och även området vid UCLA där Bea pluggar. Så vi är väldigt nära varandra. Vid kl 18.30 hade hon lektioner, så då gick jag och köpte lite vatten och lite smått innan jag gick till hotellet. Då hade jag varit uppe i ca 25 h och vid 20.00 släckte jag lampan. Vaknade dagen efter vid 06 och tog det väldigt lugnt på morgonen/förmiddagen. Tog mig en runda på gatorna och kikade runt och köpte med mig mat till hotellrummet. Sedan kom Bea till mig och då tog vi bussen till Santa Monica. Det tar ca 40 min att ta sig dit. Väl framme gick vi mot Santa Monica Pier, där den ikoniska parken ligger. Vädligt mysigt och vi kom dit vid solnedgången, så det var väldigt fint! Efter att ha kikat runt ett tag gick vi till Third Promenade, där det är en väldigt lång gata med alla butiker du kan tänka dig, även Bloomingdales och Normstrom. Efter några timmar, mötte vi upp Beas klasskompisar och åt middag på en restaurang för att sedan ta ett glas på en brittisk pub. Så fort solen har gått ner, så blir det faktiskt lite kyligt. Skulle tippa att temperaturen var nere på 14-15 grader. Men på dagarna går temperaturen upp till ca 27 grader. 
Idag ska jag och Bea troligtvis till Hollywood och kika. Sedan får vi se vad som händer! Imorgon kommer jag att checka in i min lägenhet, så det ska bli skönt att få packa upp allting! 
Så.. det var lite om min tid är i LA så här långt. Uppdaterar nästa gång när jag fått iordning på lägenheten! 
 
 

Los Angeles

Jag antar att det bara var en tidsfråga innan jag skulle dra mig mot USA igen... Jag fick mersmak och älskade tiden i New York och jag hade velat stanna längre. När jag kom hem ville jag dra till N.Y igen och det vill jag fortfarande! Blev ju helt förälskad i staden! Men att jag nu valde Los Angeles var främst för att en söt liten chilensk tjej tjatade på mig att komma dit :) Beatriz fortsatte sina studier i LA efter NY och ska stanna där tills i vår. Sen har jag inte varit i LA som jag kan komma ihåg (var dock där -97 när mor och far gifte sig) och har alltid velat åka dit i äldre dagar + att jag slipper vintern hemma i Sverige ;) Så detta är anledningen till att jag drar till LA och denna gång kommer jag vara borta i ca 6 månader! Jag kommer att plugga engelska igen. Jag var inne på att plugga något ämne på collage, men jag var försent ute. Så därför fick det bli engelska även denna gång. 
 
Jag lovar att hålla er här hemma uppdaterade så mycket jag kan! 
15 days to go....
 
 

RSS 2.0